2022 Yılında Online Reklam Harcamaları Artacak

2022 Yılında Online Reklam Geleceği

Bir web sitesinin kullanıcı arayüzünü etkileyen en büyük değişkenlerden biri şüphesiz çevrimiçi reklamcılıktır. Bu noktada devreye giren reklam engelleme çözümü olan Ad-block, kullanıcılara daha basit ve daha güvenli bir deneyim sunuyor. Google, Web İsteği, reklam engelleyici uzantıları ve Brave gibi gizlilik kısıtlamalarını, uzantı platformunun yeni bir sürümü olan Manifest V3’ten (MV3) kaldırdı. Geçen Haziran’da, odaklanmış tarayıcıları tıkadığını söylemiştik.

Online dünyada karşılaştığınız reklamları engellemenizi sağlayan reklam engelleme çözümleri, internet kullanıcıları tarafından giderek daha fazla benimsenmektedir. Araştırmaya göre, reklam bloğu kullanımı 2021’de bir önceki yıla göre %8 artacak. Reklam engelleme kullanımındaki artışa rağmen dijital reklamcılığın hala çok güçlü bir pazar olduğu unutulmamalıdır.

Online Reklama Metaverse’ün Etkisi

Metaverse’in düzenlediği konser etkinliklerinden yukarıda bahsetmiştik. Trende katılanlar arasında Justin Bieber, özellikle de son zamanlarda kripto dünyasına olan ilgisiyle tanınan ünlü rapçi Snoop Dogg var. Tanınmış rapçi Diamond Joint şarkısını NFT hareketinde 4 Nisan’da Crypto.com’da NFT olarak sattı ve Sandbox’ta da büyük yatırım yaptığı bir konser planlıyor. Öte yandan Metaverse etkinlik şirketi RLTY, müşterileri için Metaverse’de etkinlik mekanları oluşturuyor. Şirket yakın zamanda 4 milyon euroluk bir yatırım aldı.Sanal arazi satışları ilk başta kulağa tuhaf gelse de kısa sürede anlaşılır hale geliyor. Yine de bu alandaki potansiyeli görmek zor değil. Metaverse’de arazisi olanlar bu araziyi, bu araziler üzerindeki bazı özel amaçlı binaları ve hatta reklam panolarını kiralayacak.

Bir önceki örneğimizde Gucci gibi burada arsa satın alan şirketler, bu alanları kendi özel tasarımları ile dekore ederek ve eğlenceli etkinlikler düzenleyerek kendi müşterilerini ve yeni kitleleri çekebilir, bu kitlelerin markalarla etkileşime girebileceği bir platform oluşturabilirler.

Gelecekte, Metaverse’de birçok lider markanın açılışına tanık olacak gibiyiz. Geç gelen markalar, bu mağazalar için ihtiyaç duydukları arazi veya binaları ilk sahiplerinden kiralamak zorunda kalabilirler.Salgından etkilenen dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, uzun süredir görülmeyen enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor. ABD’de yıllık enflasyon Mart ayına kadar %8.5’e ulaştı ve artmaya devam ediyor. Bu yüzden insanlar bu enflasyonist oranların üzerinde getiri sağlayan araçlara yöneliyorlar.

Ayrıca, 2025 yılına kadar NFT işlemlerinin tüm kripto işlemlerinin %10’unu oluşturabileceği tahmin ediliyor. Bu, yalnızca NFT’lerden elde edilen 6,9 milyar dolarlık gelire eşittir. 2021’de Binance, Coinbase gibi borsaların ve Rarible ve OpenSea gibi NFT pazarlarının günde 3 milyon dolar kazanacağını da eklemek isteriz.

Tüm bu veriler göz önüne alındığında, kripto piyasasının toparlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi ile NFT pazarındaki durgunluğun uzun vadede dinamik bir döneme yol açabileceğini söyleyebiliriz.

MetaverseMetaverse NedirNFTNft kullanım alanlarıOnline Marketing
Yorumlar (0)
Yorum Yap