Dizüstü Bilgisayarlar İçin Windows 10X Geliyor

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Nisan ayı işletim sistemlerinin pazar paylarına göre dünya üzerindeki bilgisayarların %90’a yakını Windows kullanıyor. 1985 yılında sürülen ilk sürümü ile piyasaya giren Windows, bugünde karşımıza çift ekranlı bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak Windows 10X ile karşımıza çıkıyor.

Windows 10X Dizüstü Bilgisayarlara Geliyor

Teknoloji alanında yaşanan büyük gelişmeler ile birlikte Microsoft’ta yeni bir Windows versiyonu çıkarıyordu. 2015 yılında aldığı karar sonucunda Microsoft, Windows’u farklı versiyonlar ile çıkarmak yerine gerekli olan güncellemeleri tek bir Windows sürümünde toplama fikrini uygulamaya başladı. Günümüzde Microsoft’un sonbaharda yeni Windows 10X üzerinde çalıştığını ortaya çıkmıştı.

Günümüzde Windows 10 ile devam eden Microsoft’un geçtiğimiz sonbaharda çift ekranlı Surface Neo dizüstü bilgisayarı ile birlikte iki ekranlı ve dizüstü bilgisayarlar için bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bugün Windows tarafından yapılan doğrulama ile birlikte Windows 10X’in hali hazırda Windows 10 kullanan dizüstü bilgisayarlara da yüklenebileceği doğrulandı. Microsoft’un Windows 10X’in detaylarını 19-20 Mayıs’ta düzenleyeceği Microsoft Build etkinliğinde açıklaması bekleniyor.

10xwindowswindows 10x
Yorumlar (0)
Yorum Yap