Dünya’ya Asteroid Çarpma Olasılığını Açıklandı

Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, 29 Nisan’da Dünya’ya asteroid çarpıcağı iddialarına yanıt verdi. Prof. Dr. İbrahim Küçük, merak edilecek bir şey olmadığını yapılan hesaplamalar sonucunda asteroidin Dünya’ya çarpma ihtimalinin sıfır olduğunu belirtti.

Asteroid Dünya’ya Çarpmayacak

Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Astrofizik Anabilim Dalı öğretim üyesi aynı zamanda Türk Astronomi Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. İbrahim Küçük yaptığı açıklamada yapılan hesaplamalar sonucunda 29 Nisan’da Dünya’ya asteroid çarpacağı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Küçük, asteroidlerin halk içerisinde meteorlar ile karıştırıldığını asteroidlerin Mars ile Jüpiter arasında yer alan irili ufaklı nesneler olduğunu ve Dünya’ya çarpma tehlikelerinin bulunduğunu belirtti.

29 Nisan’da Dünya’ya yaklaşacak olan astreoid hakkında konuşmaya devam eden Prof. Dr. Küçük, yapılan hesaplamalar sonucunda asteroidin Dünya’ya çarpma ihtimalinin bulunmadığını açıkladı. Asteroidin Dünya’nın sadece yakınından geçeceğini belirten Prof. Dr. Küçük, şimdiye kadar kaydedilen en büyük asteroidin de bu olmadığını belirtti.

29 nisan29 nisan asteroidasteroid
Yorumlar (0)
Yorum Yap