Büyük Şehirlerde Ev Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İzmir Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir, yaşam kalitesi olarak da yüksek standartlara sahip olabilirsiniz. İzmir satılık daire fiyatları Türkiye’nin çoğu yerine göre size fazla gelebilir ama bu karşılaştırmayı İstanbul ile yaparsanız İstanbul satılık daire fiyatlarının çok daha yüksek olduğunu görürsünüz.

Büyük şehirlerde yaşamak herkese çok konforlu gelmeyebilir,şehrin kalabalığı ve karmaşasından doğan trafik, çarpık kentleşme, hayatın pahalılığı büyük şehirlerin dezavantajlarındandır fakat eğitim ve iş fırsatları konusundan da oldukça zenginlerdir.

Kariyer hayatınızda iddialıysanız, çocuklarınızın iyi yerlerde eğitim almasını istiyorsanız İzmir ve İstanbul’un dışında Ankara’yı da düşünebilirsiniz.

Üniversite Hayatı ve Kiralık Evler

Üniversite öğrencileri kendi hayatlarına ilk adımlarını attıkları bu dönemde kendi evlerinde yaşamak isterler, ailelerinden farklı yerlerde okuyan öğrencilerin ilk senelerini yurtta sonrasında da eve çıktığını söyleyebiliriz. Peki eve çıkarken neleri düşünmeleri gerekir?

Üniversite akademik hayat açısından ne kadar önemliyse en az öğrencilerin sosyal hayatları için de o kadar önemlidir. Gençlerin kim olduklarına karar verdikleri üniversite sürecinde yalnız yaşamak ve ev arkadaşları bulmak gibi seçenekler vardır ya da kardeşiniz varsa onlarla aynı evde yaşarsınız. Bunların hangisinin daha iyi hangisinin daha kötü olduğunu söylemek zor,çünkü hepsinin kendine göre avantaj ve dezavantajları var.

Her zaman tek başına yaşamak isteyen birinin kendi özelliklerine bakıp karar vermesi doğrudur. Eğer ev işlerinden anlamayan, tek başına zaman geçirmeyi sevmeyen, yalnızlkıktan hoşlanmayan veya korkan biriyseniz tek başınıza yaşamayı düşünmeyin diyebiliriz.

Diğer taraftan insan ilişkileriniz çok kuvvetli değilse, paylaşımcı biri değilseniz, maddi ve manevi konularda her zaman karşıyı suçlayan tarafsanız ve ortak iş yapmaktan hoşlanmıyorsanız sizin de bir ev arkadaşı bulmanızı öneremeyiz. Eve çıkarken kendi kişisel özelliklerinizden yola çıkarak hareket etmelisiniz ve güvenliğinizin sağlandığı yerlerde evlere bakmalısınız.

Artık emlakçı gezerek ev bulma devri neredeyse bitti sanal emlak siteleri sayesinde evinizi istediğiniz filtrelere uygun şekilde bulabilirsiniz. Hatta Zingat’ın “Zingat Bana Ev Bul” özelliği sayesinde emlak danışmanlarıyla direkt iletişime geçip süreci hızlandırabilirsiniz. Bir sürü farklı seçenekleri tek bir ekranda görebileceğiniz bu siteler ev arama döneminde size çok yardımcı olacaktır. Herhangi bir ilandan tanıştığınız emlakçıyla çok daha farklı bir evi de bulabilirsiniz.

Büyük şehirlerde ev bulmak zor olabilir önemli olan sizin nasıl bir ev istediğinize karar verip bütçenize uygun olan en iyi evi seçebilmeniz. Bir sonraki yazımda kiralık villalar ile alakalı bir yazı yayınlayacağım,yorumlarda sizin öneri ve görüşlerinizi görmeyi çok isteriz, sormak istediğiniz ve ya farklı düşündüğünüz konuları bizimle paylaşabilirsiniz.:)

büyük şehirlerde ev seçimiistanbul kiralık daireistanbul satılık daireizmir kiralık daireizmir satılık dairekiralık villa
Yorumlar (0)
Yorum Yap