Kurumsal Chatbot Nedir? Kurumsal Chatbot Uygulamaları

Günümüzde şirketler birçok yapay zeka chatbot ürünü kullanıyor. Yazımızda kurumsal chatbot uygulamasını ve chatbot türkçe örneğini inceleyelim.

İnsanlar için kullanışlı bir kullanıcı arayüzüdür çünkü mesajlaşma, sola ve sağa tıklamaktan daha doğal bir eylemdir. Asıl mesele ne senaryo ne de işi önemli kılan arayüz, asıl önemli olan chatbotun zekası. Pek çok kişi tarafından yapay zeka olarak tanımlanan bu zeka, chatbot’un ete kemiğe bürünmesi yani düşünen bir insan gibi hareket etmesi anlamına geliyor.

Kurumsal chatbot nedir tanımı ile başlayalım, birçok şirket yapay zekaya çok para harcıyor. Muhtemelen, AI olgunlaştığında, özellikle tekrarlayan meslekler ortadan kalkacaktır. Örneğin çağrı merkezleri gibi insan-bilgisayar etkileşimli meslekler bu sorundan ilk etkilenen gruplardır.

Kurumsal Chatbot Faydaları

Operasyonel Verimlilik ve Maliyet Azaltma: Günümüz şirketleri, daha önce insanlar tarafından gerçekleştirilen basit ve tekrarlayan görevleri otomatikleştirmeyi tercih ediyor. Bu hem masrafları azaltır hem de çalışanların daha kaliteli ve tatmin edici işlere odaklanmasını sağlar. Böylece çalışan memnuniyetini ve bağlılığını artırır. İnsanların algoritmaların yapabileceği basit şeyleri yapması hem çalışan gelişimine engel hem de müşteri deneyimi için sorun yaratabilecek bir durum. Bu nedenle müşteri hizmetleri ve çağrı merkezleri gibi alanlarda belirli işler için chatbot kullanmak çok önemlidir.
Chatbotların bazı özellikleri bu verimliliği sağlar:

 

  • Basit süreçleri otomatikleştirerek şirketlerin operasyonel verimliliği artırmalarına ve giderleri azaltmalarına yardımcı olurlar.
  • Müşteri sorularına ve basit işlem taleplerine anında yanıt vererek müşteri deneyimini geliştirirler. İyi bir müşteri deneyimi, hem yeni müşterilerin kazanılmasını hem de mevcut müşterilerin şirkete olan bağlılığını artırır.
  • Müşteri verilerini işlerken, müşterilerin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetleri sağlayarak satışları ve şirket gelirlerini artırabilirler.

AI Chatbot Uygulamarı

Dünyanın en çok kullanılan web sitelerinden birine sahip olduğunuzu hayal edin. Uygulamanızda saatler harcayan bir milyardan fazla kullanıcınız var. Elbette, kullanıcıların web sitenizle etkileşime girmesini istiyorsunuz.

Kullanım alanlarına  göre örnekler eklenebilir, chatbot kullanıcısı memnun kalırsa oyunun merkezi mobil uygulamadan mesajlaşma platformuna taşınacaktır. Bu sayede mesajlaşma platformunun reklam gelirleri artacaktır. Kurumsal chatbot uygulamaları Chatbotları sadece bir pazarlama aracı olarak düşünmeyin. Chatbot’lar iş akışınızda çok yardımcı olabilir.

Kurumsal Chatbot Uygulaması

Chatbotları sadece bir pazarlama aracı olarak düşünmeyin. Chatbot’lar iş akışınızda çok yardımcı olabilir.Şirkette yaptığınız günlük işleri düşünün. Örneğin chatbotunuz her toplantı öncesi yapılması gereken aramaları ve dağıtılması gereken raporları tetikleyebilir. Bu süreçleri anlayarak size tavsiyelerde bulunabilir ve aslında bir ölçüde yardımcınız olabilir. Gelecekte, sohbet robotları kurumsal ortamlarda sosyal hayattan daha başarılı olabilir. Bunu birlikte göreceğiz.

 

AI Chatbot UygulamarıChatbot Kullanım AlanlarıKurumsal Chatbot FaydalarıKurumsal Chatbot Nedir?Kurumsal Chatbot Uygulamaları
Yorumlar (0)
Yorum Yap