Microsoft, Edge’nin Linux Sürümünü Gösterdi

Microsoft’un Chromium tabanlı yeni tarayıcısı Edge, Chrome eklentisi ile aynı tabanlı olduğu için pek çok ortak özelliğe sahip olmasının yanı sıra bir çok fazladan özelliği de bulunuyor. Microsoft’un eski günlerine dönmek için geliştirdiği Edge tarayıcısı, açık kaynaklı işletim sistemi çekirdeği Linux’a yakın zamanda gelebilir.

Bir konferans sırasında Microsoft Azure mühendisleri tarafından Linux’ta kullanıldığının görülmesi ile Edge’nin Linux sürümünün yakın zamanda gelebileceği anlaşıldı. Microsoft bu konu ile ilgili çalışmaları sürdürdüğünü belirtse de hangi aşamada olduklarını söylememişti. Hatta Microsoft daha önceleri Edge tarayıcısını bütün mobil ve masaüstü işletim sistemlerinde 2020 yılı içerisinde kullanılabilir kılacaklarını belirtmişti.

Microsoft Edge, Linux’a Beklenenden Erken Gelebilir

Microsoft’un bugün düzenlediği konferans sırasında Microsoft Azure mühendislerinin Linux’ta Edge tarayıcısını kullandıkları fark edildi. Edge’nin Linux’taki durumu ile ilgili bu olaydan sonra henüz resmi açıklama yapılmış olmasa da yaşananların Edge’nin Linux için bir ilanı olarak kabul gördü.

Ortaya çıkan görüntülere bakıldığında ise Linux için hazırlanan Chromium tabanlı Edge’nin Windows ve macOS sürümlerine oldukça fazla benzediği görülüyor. Fakat Edge’nin ne zaman Linux için resmi olarak paylaşılacağı ise bilinmezliğini koruyor.

edgeedge linuxlinux
Yorumlar (0)
Yorum Yap