NASA, Jüpiter’in Fotoğrafını Paylaştı

Uzay araştırmaları konusunda çalışmalar yürüten uzay ajanslarından en popüler olan NASA, Jüpiter’e ait sanat tablosunu anımsatan bir görüntü paylaştı. Fotoğrafın üzerinde sadece birkaç düzenleme ile paylaşıldığı ve fotoğrafı Jüpiter’in yörüngesinde 2016’dan bu yana bulunan Juno tarafından çekildiği belirtildi.

Jüpeter’in Fotoğrafı Paylaşıldı

NASA, evreni gözlemlemek amacı ile Güneş Sistemi içerisinde gözlemlemeyi sürdürdüğü gezegenlerden birisi olan Jüpiter’in yeni bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta görülen Jüpiter’in sanat eserlerini andıracak güzellikte olması dikkatleri çekti. NASA’nın Temmuz 2016’dan bu yana Jüpiter’in yörüngesinde bulunan uzay aracı Juno’nun geçtiğimiz günlerde Jüpiter’e 26. yakın yolculuğunu tamamladığı ve bu fotoğrafın bu seferde çekildiği belirtildi.

JunoCam tarafından çekilen Jüpiter’in fotoğrafı adeta bir modern sanat tablosunu andırıyor. Bu kadar güzel olmasının sebebinin altında bilim insanı Kevin M. Gill’in fotoğraf üzerinde oynama yaparak renkleri yoğunlaştırması yatıyor. Fotoğrafın orijinali, NASA’nın uzay aracı Juno tarafından 10 Nisan 2020 tarihinde Jüpiter’in atmosferinin hemen üstünde uçarken çekilmişti. NASA yaptığı açıklamada Juno’nun gezegenin bulut üst sınırının 8.650 km üstünde olduğunu ve uzay aracının hızının ise 204.000 km/sa olduğunu belirtti.

junojüpiternasa
Yorumlar (0)
Yorum Yap