Oyunlarda Alınan FPS Nasıl Arttırılır?

Bilgisayar oyunlarının hayatımıza girmesi ile sıkça duymaya başladığımız FPS kavramı saniye gösterilen görüntü kalitesini gösteriyor. Yani oyun oynanan esnada FPS ne kadar yüksek ise görüntü o kadar akıcı oluyor. Peki FPS değerlerinin oldukça önemli olduğu League of Legends, Counter Strike: Global Offensive gibi oyunlarda FPS nasıl arttırılır?

FPS Nasıl Arttırılır?

1- Oyun içi ayarlarınızı değiştirin

FPS nasıl arttırılır sorusunun ilk cevabı oyun içi ayarları değiştirmek. Özellikle online oyunlarda alınan FPS değerleri önemli olduğu için görüntü kalitesinden ödün vermek kabul edilebilir. Bu sebeple görüntü kalitesini rahatsız olmayacağınız seviyelere düşürerek FPS’nizi istediğiniz rakamlara çıkarabilirsiniz.

2- Ekran Kartı Sürücülerinizi Güncel Tutun

Oyunlarda alınan FPS değerleri açısında ekran kartı sürücülerinin güncelliği son derece önemlidir. Eski ve güncellenmemiş sürücüler ekran kartının oyunla olan optimizasyonunu sağlayamayacağı için oyunlarda alacağınız FPS değerlerini düşürebilir.

Ekran kartınızın sürücüsünü güncellemek için ekran kartınızın markasını bilmeniz gerekmektedir. Windows + R tuşlarına basarak çıkan kutucuğa dxdiag yazdıktan sonra ekran kartınızın marka ve modelini öğrenerek Google üzerinde güncel ekran kartı sürücünüzü bulabilirsiniz.

3- Oyun Dışında Değişiklikler Yapın

FPS arttırmak için üstte önerdiklerimiz dışında oyun dışında da değişiklik yapabilirsiniz. Bunların başında oynadığınız oyun dışında çalışan programları kapatmak geliyor. Bunun dışında oynadığınız oyunun görev yöneticisi üzerinde önceliğini ‘gerçek zamanlı’ olarak ayarlarsanız FPS artışı sağlayabilirsiniz.

4- Donanımınızı Yükseltin

Tüm yöntemleri denemenize rağmen istediğiniz FPS değerlerine çıkamıyorsanız FPS arttırmak için yapmanız gereken şey ekran kartı veya işlemcinizi yükseltmek. Ekran kartı veya işlemcinizi yükselterek FPS değerlerinizi yükseltebilirsiniz.

cs fpscs go fps nasıl yükseltilirfps nasıl yükseltilirfps yükseltmelol fps yükseltme
Yorumlar (0)
Yorum Yap