Peak Games, 1,8 Milyar Dolara Zynga’ya Satıldı

Global mobil oyun sektörüne damga vuran yerli girişim Peak Games, şimdiye kadarki Türkiye’nin en yüksek değerli şirketi olmasını sağlayan 1,8 milyon dolar fiyatı ile dünya devi Zynga’ya satıldı.

Peak Games 1,8 Milyar Dolara Satıldı

Türkiye’nin 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn şirket olmayı başaran şirketi Peak Games oldu. Zynga, yaptıkları açıklamanın detaylarını açıkladı. Zynga, Peak Games’i 900 milyon dolar nakit ve 900 milyon dolar değerinde de hisse vererek satın almış olacak. Peak ortakları bu anlaşma sonucunda yatırımlarını en az 18’e katlamış olacak ve yakın tarihin en karlı girişimi olarak kayıtlara girecek.

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü, “10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye’den ortaya çıkardık. Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik.” açıklamalarını yaptı. İnönü, “Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak’in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak’in potansiyelinin bir göstergesi. Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız.” dedi.

Peak Games’e ve satışına dair satır başları:

  • Şirketin tüm hisseleri toplam 1,8 milyar dolara Zynga’ya ait olacak.
  • Şirketin yönetim kadrosu değişmeyecek.
  • Bu satışla birlikte Peak Games,  Türkiye’nin en değerli işlem gören şirketi oldu.
  • Şirketin merkezi ve tüm çalışanları İstanbul’da kalmaya devam edecek.
  • Peak Games, Toy Blast isimli mobil oyunla 1 milyar dolar gelir elde etti.
peak gameszynga
Yorumlar (0)
Yorum Yap