Peak Games’in 1 Milyar Dolara Satılacağı İddia Ediliyor

Yerli girişimler arasında şimdiye kadar teknoloji ve bilişim kategorisinde en değerli firma 2015 senesinde Alibaba’ya 728 milyon dolar fiyata satılan Trendyol olmuştu. İddialara göre İstanbul merkezli Türk mobil oyun şirketi Peak Games, ABD’li Zynga firmasına satılabilir. Bu satışın maddi değerinin ise 1 milyar dolar üzerinde olabileceği düşünülüyor.

Peak Games 1 Milyar Dolara Satılabilir

Peak Games’in satışı eğer 1 milyar doların üzerinde bir rakam ile gerçekleşirse ülkemizin ilk 1 milyar dolar üzerinde değere sahip girişimini görmüş olacağız. Unicorn girişim olarak isimlendirilen 1 milyar dolar ve üzeri değere sahip girişimlerin yaklaşık olarak sayısı 500 iken Türkiye tarihinde ise daha önce 1 milyar dolar değerinde bir girişim daha önce görülmedi.

Peak Games, popüler oyunları Toom Blast ve Toy Blast ile aylık yaklaşık 40 milyon dolar ciro yapıyor. Fakat bunun ne kadarının reklama harcandığı bilinmediği için 2 oyunun ve şirketin değerini belirleyen net kar oranları da bilinmediğinden iddialar şimdilik dayanaksız kalıyor. Diğer bilinmeyen detay ise satılacak olanın 2 oyunun mu yoksa Peak Games’in mi olduğu.

Yorumlar (0)
Yorum Yap