Realme’nin İlk Akıllı Saati Realme Watch Tanıtıldı

Çinli teknoloji firması Realme’nin giyilebilir teknoloji sektöründe attığı ilk Realme Band adımının ardından bugün de yeni cihazlarını tanıttı. Şirket, bugün düzenlediği etkinlik ile beraber kablosuz kulaklıkları, oyun odaklı telefonu ve yeni akıllı saati Realme Watch’ı tanıttı.

Realme Watch Tanıtıldı

Realme’nin ilk akıllı saati Realme Watch, düzenlenen etkinlik ile birlikte tanıtıldı. Realme Watch’ı rakiplerinden öne geçiren özelliği ise fiyatına göre sunduğu özellik miktarının oldukça fazla olması. Metalik kaplamaya sahip bir polikarbonat gövde ile tanıtılan Realme Watch’ın sağ tarafında bir adet düğme yer alıyor. Slikon kayışlar ile satışa sunulan Realme Watch’ın yakın zamanda modern kayış seçeneklerine sahip olacağı belirtildi.

Realme Watch, ekran olarak 320×320 çözünürlük ve 380 nit parlaklığa sahip 1.4 inç TFT LCD bir ekrana sahip. Gorilla Glass 3 ile korunan ekranın hemen altında koyu renkli bir Realme logosu bulunuyor. Realme Watch, koşu, yürüyüş, aerobik, güç antrenmanı, futbol, basketbol, masa tenisi, badminton, kondisyon bisikleti, yoga ve kriket gibi aktiviteleri içeren toplam 14 spor moduna sahip. Akıllı saatte GPS bulunmaması sebebi ile aktivite takibi büyük ölçüde telefonla gerçekleşiyor.

Realme Watch’ın Fiyatı

Goodix’in PPG sensörünü kullanan saat, kalp atış hızınızı takip etmenizi sağlıyor ve uyarılar gönderebiliyor. Realme Watch, kalp atış hızınızın yanı sıra kandaki oksijen miktarını ve uykunuzun takibini yapabilmenizi de sağlıyor. Tüm bu veriler telefonunuza saatin sahip olduğu Bluetooth 5.0 bağlantısı ile gönderiliyor. Ayrıca akıllı saat, IP68 sertifikasına sahip olduğu için suya ve toza karşı dayanıklı. 160 mAh pil ile kalp atış hızı izleme açık iken 7 gün şarj ömrü vadeden saatin güç tasarrufu açık iken şarj ömrü 20 güne kadar çıkıyor. Wear OS işletim sistemi yerine kendi yazılımı ile gelen saat diğer akıllı bileklik özelliklerine de sahip. Realme Watch, ilk olarak Hindistan’da ardından dünya da 50 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

realme watch
Yorumlar (0)
Yorum Yap