Tesla Otomatik Fren Sisteminin Nasıl Çalıştığını Gösteren Video Paylaşıldı

Amerika Birleşik Devletleri menşeili Tesla marka otomobillerde bulunan Autopilot sürüş özelliğinin en önemli güvenlik özelliklerinden birisi olan Acil Durum Otomatik Fren Sistemi’nin, Tesla marka otomobilleri yayalara çarpmadan önce nasıl durdurduğunu gösteren bir video paylaşıldı.

Tesla, Acil Durum Otomatik Fren Sistemini Açıklayan Bir Video Paylaştı

Tesla marka otomobillerde bulunan yarı otonom sürüş desteği Autopilot, Tesla araçlarının en çok konuşulan özelliklerinden birisi olarak biliniyor. Autopilot’un en önemli özelliklerinden birisi konumunda yer alan Acil Durum Otomatik Fren Sistemi ise Tesla marka otomobillerin beklenmedik anlarda durmasını sağlayarak, dikkatsiz yayaların hayatlarını kurtarıyor.

Tesla paylaştığı video ile Autopilot sürüş desteği için bu kadar önem arz eden Acil Durum Otomatik Fren Sistemi’nin çalışma mantığını açıkladı. Tesla’nın yapay zeka ve bilgisayar vizyonu başkanı Andrej Karpathy, paylaştığı videoda üç farklı video örneğinde aracın görüş alanına yaya girmesi ile birlikte aracın yayaya çarpmadan tam zamanında durduğu görülebiliyor. Tesla araçları bu durma anlarını Tesla otomobillerinde bulunan TeslaCam sayesinde kaydedebiliyor.

 

tesla
Yorumlar (0)
Yorum Yap