Twitter Abonelik Hizmeti Twitter Blue Nedir?

Birçok ek özellik sunan Twitter ücretli abonelik hizmeti Twitter Blue; Twitter’da haber okumayı ve gündemi takip etmeyi sevenlere yöneliktir. Bu özelliklerden yararlanmak isteyen kullanıcılar için Twitter Blue Türkiye’de 30,99 TL olarak fiyatlandırılmıştır.

Twitter Abonelik Hizmeti “Twitter Blue” Nedir?

Popüler sosyal medya platformu Twitter’ın aylık 30 dolara mal olan yeni abonelik hizmeti Twitter Blue, depolanan tweet’lerinizi düzenlemek için yer imli klasörler, uzun ileti dizilerini kaldıran bir “okuma modu” ve gönderdiğiniz tweet’leri görüntülemenizi sağlayan bir düzenleme düğmesi içeriyor.

Ayrıca, Twitter Blue’ya abone olursanız, The Washington Post, Rolling Stone ve The Atlantic gibi çeşitli gazete ve dergi kuruluşlarından makalelere reklamsız erişebilirsiniz.

Twitter Blue

Tweet’lerinizi otomatik olarak silmenize veya beğendiğiniz tweet’leri aramanıza izin veren üçüncü taraf uygulamaların sayısıyla karşılaştırıldığında, Twitter Blue biraz abartılı geliyor. Ancak bunun şirketin ilk ücretli ürünü olduğu göz önüne alındığında, Twitter’ın istedikleri özellikleri sunarak daha küçük bir grup insanı çekmeyi tercih etmesi anlaşılabilir.

Kullanıcının beslemesinden reklamları kaldırmasa ve tweet sürecini çok fazla değiştirmese de Twitter Blue; Bu, şirketin gelirlerini reklam dışında çeşitlendirme planının bir parçası ve düşüncelerin 280 sembolle paylaşıldığı bir yer olmaktan çok daha fazlası. Bu plan, Ocak ayında Twitter, haber bülteni abonelikleri ve sesli sohbeti hedefleyen yeni ürün önerileri oluşturmak için sesli bir sosyal hizmet olan Revue ve Breaker haber bültenini; Mart ayında, reklamsız bir haber okuyucu olan Scroll’u satın aldı ve Scroll’u sevenlerin Twitter Blue’yu sevmesi tamamen mümkün. Aslında hemen hemen aynı hizmettirler; Ancak Twitter Blue, aylık 5 ABD Doları olan Scroll’dan daha ucuza mal oluyor. Twitter Blue’nun abonelik ücretlerinin bir kısmı doğrudan ortak yayıncılara gider. Bunun ne kadar olduğunu açıklamasa da, Twitter bir blog yazısında “Amacımız, her yayın ortağının, o kişiye reklam göstererek elde edebileceklerinden yüzde 50 daha fazla para kazanmalarına yardımcı olmak” dedi.

Twitter Blue, Twitter’ı güncel kalmak veya makaleleri paylaşmak ve okumak için kullanan kişilere son derece keyifli bir okuma deneyimi sunuyor gibi görünüyor. Günün en iyi makalelerine reklamsız göz atabilirken, Twitter ileti dizileri yanıtlardan ziyade metne odaklanan bir tasarım olan “Okuma Modu”nda da harika görünür. Öte yandan Okuma Görünümü, daha önce Twitter’ın tek amacı olan konuşmanın tamamını görmenize izin vermiyor.

Bu yazımızda Twitter abonelik hizmeti Twitter Blue ile ilgili tüm detayları siz değerli okurlarımız ile paylaştık. Bir önceki yazımızda açıkladığımız iPhone kullanıcıları ‘Dijital Mirasçılarını’ Seçebilecek konu başlıklı yazımızın ilginizi çekebileceğini düşünmekteyiz. Eklemek istediklerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylşabilirsiniz.

Twitter abonelik hizmeti nedirTwitter Blue Ne işe yararTwitter Blue NedirTwitter okuma moduTwitter yeni güncelleme
Yorumlar (0)
Yorum Yap