Antalya Emlak Rehberi Antalya’da Yaşam

Küçükten büyüğe herkes için Antalya ilinin cazibe merkezleri, Türkiye’nin en popüler ikinci tatil destinasyonunun bir parçasını oluşturmaktadır. İyi bir yılda, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 15 milyon insan, tarihi kalıntılardan plaj su sporlarına, pitoresk şelalelere veya eski camilere kadar çok sayıda aktivitenin tadını çıkarmak için buraya gelir. Yüzlerce ilgi çekici yer var, bu yüzden sadece en popülerlerine bakacağız.

Antalya ilinin de Likya Yolu’nun başlangıcı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu 516 kilometrelik parkur, Fethiye bölgesine kadar uzanır ve Likya imparatorluğundan kalma tarihi kalıntı yığınlarını içerir. Bu turistik yerlerde kiralık ev arıyorum diyorsanız ancak trekking yapmayı sevenler, aynı zamanda muhteşem manzaralar için rotanın bir kısmını yürümeyi de düşünmelidir.

Ayrıca UNESCO Dünya Mirası alanları için Muğla ili sınırında sadece bir tane var, o da Letoon ve Xanthos. Bu yazı için Antalya’ya özgü daha merkezi cazibe merkezlerinden bahsedeceğiz. Öyleyse başlayalım.

Aspendos

Şehir merkezinin 50 kilometre dışında yer alan Aspendos. Çoğu insan, yalnızca harika tiyatro tarihçilerinin dünyanın en iyi korunmuşları dediği için ziyaret eder. Bir yamaca sokulmuş yankı böyle, Antalya Opera ve Bale topluluğu orada sahne alıyor. MS 2. yüzyılda inşa edilmiş ve 20.000 kişiye kadar oturma kapasitesi olan etkileyici, yetersiz bir ifadedir. Aspendos içindeki diğer görülecek yerler arasında akropolis ve su kemeri sayılabilir. Çoğu insan, günü en iyi şekilde değerlendirmek için yerel tur gezi dükkanları aracılığıyla günübirlik geziler rezervasyonu yapar ve tarih hakkında faydalı bilgiler için ellerinde bir tur rehberi bulunur.

Kaleiçi Eski Kenti

Özellikle Hadrian kapısının arkeolojik kalıntılarını görmek için eski şehir bölümüne uğramadan bir şehir merkezi turu tamamlanmış sayılmaz. Aynı adı taşıyan Roma imparatorunu onurlandırmak için inşa edilen turistler, geleneksel olarak burada fotoğraflarını çektiriyor.Antalay’ın hem tarihi hem de merkezi noktası olan Kaleiçi’nde yaşamak isterseniz, kiralık konut ilanlarına  kış aylarında bakabilirsiniz.Liman kenarındaki kafeler, saat kulesi, İskele camii ve 19. yüzyıldan kalma Osmanlı evleri gibi bazı ilginç yerleri bulmak için yürüyün. Kaleiçi, hediyelik eşya alışverişi yapmak ve sabahları arnavut kaldırımlı patikalarda dolaşarak Antalya tarihine ışık tutmak için güzel bir yerdir.

Antalya Şelaleri

Muhteşem bir deniz manzarası için, Akdeniz’e dökülen Düden şelalelerine gidin. Yürüyorsanız, yine de iyi bir fotoğraf çekeceksiniz; ancak, onu görmenin en iyi yolunun bir tekneden olduğunu düşünüyoruz. Birçok tur acentesi, içeceklerin dahil olduğu mini günlük geziler satar ve dönüşte yüzebilirsiniz. Şelaleler ağzınızı bulandırıyorsa Düden’in üst kısmına, Antalya-Serik-Alanya karayolunun sonundaki Kurşunlu’ya veya bir sonraki kasabada Manavgat’a gidin. Yaz aylarında, ısı ve nem, dramatik etkisini azaltır, ancak ziyaret etmek için mükemmel bir zaman, maksimum akış için İlkbahardır.

 

Akdeniz’in En Güzel Plajları

Antalya’nın kükreyen başarısının bir parçası, Türkiye’nin en iyi plaj tatil destinasyonu olmasıdır. Alanya’da Kleopatra, şehir merkezinde Lara ve Konyaaltı, D400 karayolu üzerindeki Kaputaş ve muhteşem gün batımlarına sahip ülkenin en büyüğü Patara, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan kayda değer kumsallardır. Plaj satıcıları şemsiye ve şezlong kiralar ve yüzmedikleri zamanlarda jet skiye atlamak veya deniz bisikletinin keyfini çıkarmak için su sporları merkezlerine giderler.

Kanyonlarda Uzun Yürüyüşlere Çıkın

Köprülü Kanyon 366 kilometrelik bir alanı kaplıyor ve milli park olarak belirlenmiş ve açık hava tutkunları için bir cennet. Çoğu insan, gezi dükkanları tarafından satılan akarsu rafting turları için ziyaret eder. Güvenlik donanımınızı ve brifinginizi hazırladıktan sonra, hızlı akan suda adrenalin dolu bir sürüşe hazırlanın. 14 kilometre boyunca uzanan nehrin sonundaki geleneksel restoranlarda taze alabalık yemekleri servis edilmektedir. Diğer insanlar sadece yürüyüş yapmak ve eski Roma köprüsü gibi turistik yerleri görmek için gelirler.

Roma Sokaklarında Yürüyün Tarihi Side

Side, küçük şirin bir kasaba, başka hiçbir yerde olmayan bir şey nedeniyle benzersizdir. Tarihi bölümün etrafına inşa edilen yeni bölüm, gerçeküstü ve ilginç bir atmosfer yaratıyor. Simgesel yapılar arasında eski kapı girişi ve küçük bir tiyatro yer alır. Ancak akşam güneş batarken sahil şeridindeki Apollon tapınağı mutlaka görülmeli. Harika tatil fotoğrafları çekin ve rahatlayın ve liman kenarındaki bir restoranda yemek yiyin.

Alanya Kalesini Gezin

Kozmopolitlerle dolu hareketli bir yer bulmak için Antalya ilinin en doğu ucundaki Alanya’ya gidin.

Bununla birlikte, birçok tarihi mekan, kentin kültürel mirasını sergileyen UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer almaktadır. Ziyaretçi sayısı açısından üst sıralarda yer alan bu tür iki örnek, kırmızı kule ve kaledir. Selçuklu tarzı mimariyi sergileyen, 13. yüzyıldan kalma ve sahil şeridinin muhteşem manzarasını sunuyor.

Efsanelere Konu Olan Tahtalı Dağ

Daha az fiziksel bir deneyim için teleferikle Tahtalı Dağı’na çıkın. Burada, sahil şeridinin ve Toros sıradağlarının arkasından muhteşem bir manzara bekleyin. Restoranlar yiyecek ve içecek servisi yapıyor, hediyelik eşya dükkanları ise manzara eşliğinde fotoğraflarınızı satıyor. Aşağı inmek için iki seçeneğiniz var, birincisi teleferik veya ikincisi, korkaklara göre değil, yamaç paraşütü. Alanya’da teleferik yolculuğu da var.

Yazımızda sizinle paylaştığımız üzere Antalya’ya yaşamak ve ziyaret etmek için mükemmel bir yer diyebiliriz. Antalya emlak piyasını takip etmek ve bütçenize uygun satılık daire veya kiralık veler için  sayfasına göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Antalay'da ev satın almak mantıklı mıAntalya güzel semtleriAntalya kiralık villa ilanlarıAntalya'da nereden ev satın alınırAntalya'da yaşam
Yorumlar (0)
Yorum Yap