İkinci El Araç Almak Mantıklı Mı? 2. El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2. El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araba almayı düşünen birçok kişi, yeni veya kullanılmış bir araba almakta tereddüt edebilir. Bu konuda kişilerin tercihleri ​​araçtan beklentilerine ve kullanım amacına göre değişebilmektedir.

Bu noktada doğru kararı verebilmek için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Aracın ne kadar süre kullanılacağı, bütçenin uygunluğu, yakıt ekonomisi ve aracın ne kadara mal olacağı gibi seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır.

Yeni veya kullanılmış bir araba düşünenlerdenseniz, sizin için derlediğimiz bu noktalar karar vermenizi kolaylaştırabilir.

1. Hangisi daha avantajlı?

Yeni araba hiç kullanılmadığı için arızalanma olasılığı çok düşüktür. Herhangi bir hasarı olmadığı için sorun çıkarma olasılığı daha düşüktür. Profesyonel raporlarla bütçenize uygun yepyeni kaliteli ikinci el arabayı kolayca bulabileceğinizi unutmayın.

2. Bütçenize göre karar verin

Yeni bir araba almayı düşünüyorsanız, bunun için ne kadar bütçe ayırabileceğinize karar verin. CUPRA 2022 fiyat listesi gibi araştırmalar yaparak istediğiniz özelliklere sahip yeni bir araba sizi maddi olarak zorlayacaksa o modelin ikinci el modelini tercih edebilirsiniz.

3. Bakım maliyetlerini göz önünde bulundurun

İkinci el araç seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de araç bakımıdır. Bu noktada düzenli olarak bakımı yapılan ve özenle bakımı yapılmış bir araç tercih etmenizde fayda var. Sıfır araçlar için garanti süresi içinde araç onarımları yetkili serviste yapılabilir. Ancak, kullanılmış bir arabada, araç önceden kontrol edilmelidir. Kaza veya hasar geçmişi, boya, ezik ve benzerleri gözden geçirilmeli ve arızalı farlar, lastikler veya bunların herhangi bir bileşeni belirlenmelidir.

4- Kullanım sürenize göre hareket edin

Yılda bir kez araba değiştiren biriyseniz, ikinci el araba sizin için daha iyi bir seçim olacaktır. Daha az kullandığınız için değer kaybı olmaz.

5- Yakıt ekonomisine dikkat edin

Yeni bir araba veya kullanılmış bir araba olsun, dikkate alınması gereken şeylerden biri yakıt sorunudur. CUPRA ikinci el araç piyasına bakabilirsiniz.   Benzin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha fazla yakıt tüketen araçlardan kaçınıyoruz. Genel olarak daha yüksek beygir gücüne ve daha düşük motor hacmine sahip seçenekleri tercih ediyoruz. Ancak yeni nesil motor teknolojisi, çevre dostu özellikleri ve yakıt verimliliği ile öne çıkıyor. Yakıt açısından avantajlı bir araç arıyorsanız son teknoloji bir motora sahip dizel veya benzinli ikinci el araç tercih edebilirsiniz.

6. Amortismanı düşünün

Türkiye’de bazı modeller var, kullanılmış olanlar bile değerli. Ancak yeni bir araba her yıl biraz da olsa değerini kaybeder. İkinci el araç riskine girmek istemeyen insnalar için sıfır araçlar tercih edilebilir. Özellikle elektirikli arabaların popüler olduğu bu dönemde CUPRA elektrikli araba fiyatları‘na göz atmanızı öneririz.

2. El Araç Alırken Dikkat Edilmesi GerekenlerCUPRA 2. El Araç FiyatlarıCUPRA 2022 fiyat listesİkinci El Araç Almak Mantıklı Mı?
Yorumlar (0)
Yorum Yap