Hyundai, 2028’de Tamamen Elektirikli Araçlara Geçeceğini Duyurdu

Hindistan otomotiv sektörü için büyük bir haber olarak Hyundai, 2028 yılına kadar Hindistan’da altı tamamen elektrikli aracı piyasaya sürmek için yaklaşık 4.000 crore yatırım yapacağını duyurdu. Hyundai yaptığı açıklamada, bir SUV de dahil olmak üzere çeşitli modeller tanıtacağını söyledi., hem bir sedan hem de kompakt bir crossover bir elektrikli güç aktarma organı içerecek şekilde modifiye edilmiş mevcut platformların yanı sıra, Elektrikli Küresel Modüler Platform (e-GMP) olarak adlandırılan özel EV mimarisine dayanan modeller üzerine inşa edilmiştir. Hyundai Motor India MD ve CEO’su Seon Seob Kim, bu altı modelden ilkinin en iyitamamen yeni Hyundai Ioniq 5 crossover olması bekleniyor 2022’de piyasaya sürüleceğini doğruladı.

“Mobilite alanını yeniden tanımlamaya devam ederken, 2028 yılına kadar Hindistan pazarı için BEV ürün yelpazemizi altı araca genişletme duyurusu ile bugün bir kez daha Hintli müşterilere olan bağlılığımızı sergiliyoruz. Bu düşünce doğrultusunda hareket edeceğiz. Hindistan’daki akülü elektrikli araçlar için özel BEV Platformu E-GMP’mizi ve modifiye platformlarımızı tanıtın” dedi.

Hyundai Group’un E-GMP platformunu temel alan modeller, 77,4 kWh kapasiteye kadar pillere sahip olabilir. Hem tek hem de çift motorlu düzenleri birleştirme yeteneği ile E-GMP’ye dayalı araçlar, iki tekerlekten çekiş ve dört tekerlekten çekiş seçenekleri sunabilir.

Hyundai Elektirikli Araç

Hindistan’a gelen altı EV’den ilki, 3.000 mm’lik devasa bir dingil mesafesine sahip olan Ioniq 5 crossover olacak. Yurtdışında ise standart aralık 58 kWh veya uzun menzilli 72,6 kWh pil paketleri, tekli veya çift elektrikli motor seçenekleriyle sunuluyor ve buna göre 480 km’ye kadar sürüş menzili (WLTP, 2WD), 0-100 5,2 saniyelik (AWD) kph süresi ve sadece 18 dakikada yüzde 10-80 şarjdan çıkın.

Ioniq 5 crossover’ın Hyundai’nin Hindistan için sakladığı altı tamamen elektrikli modelden ilki olması bekleniyor.

Ayrıca, 300 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip, potansiyel olarak mevcut bir platformun değiştirilmiş bir versiyonuna dayanan bir toplu pazar teklifi de bekleniyor. Güncellenen Hyundai Kona Electric’in de ana hatlarıyla açıklanan altı lansman arasında yer aldığı anlaşılıyor.

Hyundai Elektrikli Araçlar Nasıl Olacak?

Kim, Hyundai’nin ülkede elektrikli araçlar için eksiksiz bir ekosistem geliştirmeye baktığını ve şu anda üretim süreçlerini yerelleştirmenin yollarına odaklandığını kaydetti.

Ayrıca, şarj altyapısının yanı sıra diğer ilgili faaliyetler için doğru ortak setini bulmak için çabalar sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kim, “Ar-Ge ekibimiz ve tedarik departmanımız bazı pazar araştırması yaptı. Yerel tedarikçilerle bazı ortaklıklar keşfetmeye çalışıyoruz. Bazı adayları kısa listeye aldık ve yeteneklerini gözden geçiriyoruz.” dedi.

Elektrikli otomobil üretiminin şirketin Chennai merkezli tesisinde gerçekleşeceğini ve ilk aşamada piller gibi ana bileşenlerin yurt dışından temin edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Kim, “Çin ve Güney Kore’deki birçok küresel pil oyuncusuyla görüşüyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde burada yerel üretimin yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. Umarım birkaç yıl içinde burada üretilecektir” dedi.

EV segmentinin şu anda ülkede küçük olduğunu ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde büyümesinin beklendiğini kaydetti.

Kim, Hindistan’da EV satışlarının toplam satışların yüzde birinden daha az olduğunu, ancak müşterilerin EV’nin faydalarını anlayacaklarını ve sektörün eninde sonunda büyüyeceğini belirtti.

Bu yazımızda Hyundai, 2028’de tamamen elektirikli araçlara geçeceğini duyurmasının ardından nasıl bir yol izleyeceği hakkındaki detayları siz değerli okurlarımız ile paylaştık. En iyi kablosuz yönlendiriciler ile ilgili paylaştığımız yazımızın ilginizi çekebileceğini düşünmekteyiz. Eklemek istediklerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. 🙂

 

elektrikli araç teknolojisielektrkli araçen iyi arabalarHyundai elektrikli araçyeni nesil araçlar
Yorumlar (0)
Yorum Yap