İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler Emlak Piyasasına Değer Katıyor
Çok var istanbulda gezilecek tarihi yerler dünyanın her yerinden yabancıları, turistleri ve yatırımcıları cezbetmektedir. Gayrimenkul piyasasına değer katan ve yatırım getirisi getiren en önemli unsurlardan biridir. Bu da gayrimenkul yatırımcılarını İstanbul’da satılık ev almaya teşvik ediyor.
MELARES Turkey Properties, deneyimli bir gayrimenkul danışmanlık şirketi olarak İstanbul’da 350’den fazla mega konut projesi ile çalışmaktadır. İstanbul’da güvenilir bir şekilde daire satın almayı planlıyorsanız, tüm satın alma süreçlerinde sizi memnun etmek için buradayız.
Topkapı Sarayı
Topkapı Place de İstanbul Türkiye’nin önemli tarihi yerlerinden biridir. Topkapı Sarayı, İstanbul’un fethinden sonra yaklaşık 400 yıl imparatorluğun yönetim ve idare, eğitim ve sanat merkezi olarak hizmet vermiş, aynı zamanda hanedan ve padişahların evi olarak da kullanılmıştır. Harem ve 4 avludan oluşan saray, Cumhuriyet’ten sonra müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Fatih Sultan Mehmed’in 1453’te İstanbul’u fethetmesinin ardından, saray 1460 yılında kurulmaya başlanmış ve 1478’de inşaatı bitirilmiş; Tarihi İstanbul yarımadasının Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç arasındaki ucunda, Sarayburnu’ndaki Doğu Roma akropolünde 700.000 metrekarelik bir alanı kaplıyordu.
3 Nisan 1924’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra müze olmuş ve Cumhuriyet döneminin ilk müzesidir. Topkapı Sarayı Müzesi şu anda yaklaşık 300.000 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.
Doğu Roma surları ile denizden şehirden ayrılan Topkapı Sarayı, mimari yapıları, koleksiyonları ve 300.000’e yakın arşiv belgesi ile dünyanın en büyük saray-müzelerinden biridir.
Rumeli Hisarı
Boğaziçi’ndeki semte adını veren İstanbul’un görülmeye değer tarihi yerlerinden biri olarak Avrupa yakasının Sarıyer bölgesinde yer alan Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinden hemen önce Rumeli Hisarı yaptırılmıştır. Kale, Boğaz’ın kuzeyinden gelecek saldırıları önlemek için yapılmıştır.
Dönemin genç Osmanlı padişahı İstanbul’u fethetmeyi planlarken, kuşatmadan önce bazı önlemler aldı. Boğaziçi’nden geçen gemiler kontrol altına alındığından fetih zor bir iştir. Bu nedenle Boğaz’ı kontrol altına alacak bir kale kurulması fikri ortaya atıldı.
Rumeli Hisarı’nın yapımında kullanılan kereste, İznik ve Karadeniz Ereğlisi’nden, Anadolu’nun farklı bölgelerinden taş ve kireç ile çevredeki yıkık Bizans yapılarından elde edilmiştir.
Galata Kulesi
Denilince akla gelen ilk yerlerden biri istanbulda gezilecek tarihi yerler Galata Kulesi’dir. Yüzlerce yıldır heybetli manzarası ve farklı hikayeler anlatması ile şehri izleyen Kule, ziyaretçilerine hem İstanbul’un geçmişini öğrenme hem de şehrin eşsiz manzarasını izleme ayrıcalığı veriyor.
Kule, Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından 528 yılında yaptırılmıştır. Tabii o zamanlar kule şimdiki konumundan biraz uzaktaydı. Deniz feneri kulesi olarak denizcilere rehberlik etmesi amaçlanan kule, tarih sahnesine ilk girdiğinde tamamen ahşaptan yapılmıştı. Buna rağmen yedi asra yakın ayakta kalmayı ve görevini layıkıyla yerine getirmeyi başardı. Kule, çatısı ile birlikte 69.90 metre yüksekliğe sahiptir. 9 katlı kulenin yapımında işlenmemiş moloz kullanılmıştır.
Yerebatan Yerebatan Sarnıcı
İstanbul’da gezilecek tarihi yerlere ilgi duyan herkesi mistik havasıyla kendine hayran bırakan Yerebatan Sarnıcı, sıra dışı yapısıyla şehrin en özel yerlerinden biridir. Bizans döneminden günümüze ulaşan en eski ve görkemli yapılardan biri olan sarnıcı gezerken hem tarih birikiminizi yükseltebilir hem de sessiz ortamında huzur bulabilirsiniz.
Yerebatan Sarnıcı toplam 9.800 metrekare alan üzerine inşa edilmiştir. Yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahip olan sarnıç, 52 basamaklı taş bir merdivenden inilebilmektedir. Sarnıcın iç tasarımı, her biri 9 metre yüksekliğinde ve 4.80 metre kesitli 336 sütunla destekleniyor.
Bu yazımızda İstanbul’da gezilecek muhteşem tarihi yerler’i sizin için paylştık. Bir önceki yazımız olan Eminönü’nde Gezilecek En Güzel Yerler paylaşımımızı okumanızı tavsiye etmekteyiz. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.