Spotify, 2. Çeyrek Mali Raporunu Paylaştı

21. yüzyılda hayatımıza yerleşen internet ve akıllı teknolojik ürünler ile birlikte çevrimiçi müzik platformları da oldukça popüler oldu. Kullanıcılar, bu platformlar vasıtası ile birlikte müzikleri tek tek indirmek ve ardından telefona aktarmaktan kurtuldu. Ucuz fiyatlar karşılığında kaliteli hizmet sunan bu platformlarda bu sayede oldukça büyük kitlelere hitap etmeye başladı. Bu platformlar arasında en çok kullanıcıya sahip olan ise Spotify.

Spotify 2020’nin 2. Çeyrek Verilerini Paylaştı

Spotify yetkilileri, koronavirüs sebebi ile öncesinden farklı olan bu dönem ile ilgili verileri bugün düzenledikleri toplantıda paylaştı. Spotify tarafından yapılan açıklama ile 2020’nin 2. çeyrek mali detayları gözler önüne serildi. Şirketin ücretli abone sayısının arttığı fakat gelir ve kar konusunda ise beklentileri karşılamadığı görüldü.

Spotify tarafından yapılan paylaşıma göre platformun aylık kullanıcı sayısı 299 milyona yükseldi. Buna göre Spotify’ı aktif kullanan kullanıcı sayısında yüzde 29 oranında yükseliş gerçekleşti. Spotify , 2020’nin ikinci çeyreğinde dünya genelinde 8 milyon yeni abone kazandı. 8 milyon yeni abone, Spotify’ın yeni abone miktarının yıllık oranda yüzde 27 artırdığını gösteriyor. Açıklanan son rakamlara göre Spotify Premium kullanıcılarının sayısı, toplam 138 milyon olarak görülüyor.

Spotify yetkilileri, yaptıkları paylaşımla birlikte şirketin gelir gider tablosunu da açıkladılar. Yapılan paylaşım Spotify’ın, 2020’nin ikinci çeyreğinde 1.89 milyar dolar gelirinin olduğu ve yıllık orandaki artışının yüzde 13 olduğu ifade edildi. Ancak Spotify, net zararının 356 milyon euroya yükseldiğini ifade ediyor. Bu zararın nedenlerinden bir tanesi, Spotify Premium kullanıcılarından gelen gelirin yıllık bazda yüzde 9 azalması.

Yorumlar (0)
Yorum Yap