Türk Milli Klavye Takımı Dünya Şampiyonu Oldu

Hızlı klavye kullanımı alanında düzenlenen pek çok yarışmadan en bilinen ve prestijli yarışması olan Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu’na ait, Dünya İnternet Klavye Şampiyonası, 14 Nisan 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. 30 ülkeden 1490 kişinin katılıdığı yarışmayı 8 madalya ile Türk milli klavye takımı kazandı.

Türk Milli Klavye Takımı Şampiyon Oldu

Klavye Milli Takımımız, biri dünya üzerinde yeni rekor olmak üzere, farklı dallarda 3 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere toplam 8 madalya kazanarak 2020’nin Dünya Şampiyonu olmayı başardı. Yarışta anadil ve 17 yabancı dili içeren çok dilli dal olmak üzere iki farklı yarış türü bulunuyordu. Türkiye haricindeki 16 madalya ise diğer ülkeler arasında dağılım gösterdi. Çekya 9 madalya , Japonya 2 madalya, İtalya 2 madalya, ABD 2 madalya ve Rusya 1 madalya aldı.

Afyonkarahisar’da Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu’nda okul hayatına devam eden Nisan, dakikada net 109 sözcük girerek kendi yaş grubunda dünya rekoru kırmayı başardı. Ayrıca 21 – 99 yaş deneyimliler kategorisinde yarışan, Ankara T.C. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi çalışanlarından Celal Aşkın,dakikada net 153 sözcükle kendi kategorisinde dünya rekoru ile şampiyonluğu göğüsledi.

Madalya kazanan diğer Milli Takım yarışmacıları:

  • Rümeysa ÖZEN (Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu 2 madalya),
  • İlyas PAMUKÇU (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi),
  • Enes ÖZTAŞ (Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu),
  • Celal AŞKIN (Ankara T.C. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı).

 

Yorumlar (0)
Yorum Yap