Spotify, 2020 İlk Çeyrek Verilerini Paylaştı

21. Yüzyıl’da gelişen teknoloji ile hayatımıza giren çevrimiçi müzik sektörünün son senelerde en çok kullanılan uygulaması olan Spotify’ın yetkililer tarafından yapılan açıklama ile birlikte, 2020’nin ilk üç ayında elde ettiği karı kamuoyu ile paylaştı.

Spotify 2020’nin İlk 3 Ayında 2 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

En popüler müzik dinleme uygulaması olan Spotify’ın yetkilileri tarafından yapılan açıklama ile popüler uygulamanın 3 aylık geliri ortaya çıktı. Spotify ilk 3 ay içerisinde 2 milyar dolar gelir elde etti. Yapılan gelir açıklaması ile birlikte koronavirüs salgınının diğer bir çok sektörde büyük firmaları etkilediği gibi Spotify’ın gelirlerinin etkilenmediği görüldü.

Spotify yetkililerinin yaptığı açıklama şirketin ilk 3 ay gelirinin 2 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket’in bu geliri aylık 286 milyon aktif kullanıcı sayesinde elde ettiği belirtildi. Spotify tarafından paylaşılan istatistiklere baktığımızda ise aktif kullanıcıların 130 milyonunun premium üyeliği bulunduğu ve 163 milyonun ise reklam destekli abone olduğu görülüyor.

Spotify Beklentilerin Üstünde Kaldı

2020 senesinin ilk çeyreği ile ilgili Spotify geliri konulu çalışmalar şirketin bu dönemde 1.86 milyar dolar civarında gelir elde edeceğini gösteriyordu. Yapılan açıklamada açıklanan 2 milyar dolar miktarının ise bu rakamı geçtiği görülmekte. Spotify’a göre gelirinin beklentiden 150 milyon dolar kadar fazla olması koronavirüs pandemisinin insanları Spotify gibi platformlara yönlendirdiğinin bir göstergesi.

Açıklamalarda bulunan Spotify yetkilileri, son bir kaç ay içerisinde Freemium fiyatlandırma stratejisinin faydasını oldukça fazla gördüklerini belirttiler. Şirket politikaları sonucunda Spotify, hem yeni kullanıcılar hem de Spotify kullanmaktan vazgeçmiş olan kullanıcıları geri kazanmış durumda. Yetkililer kullanıcıların ilk olarak ücretsiz premium hesap oluşturduğunu ardından ise premium hesaba geçtiklerini belirtti. Premium hesabını kapatan kullanıcıların ise %70’inin 45 gün sonra tekrardan spotify kullanmaya başladığını ifade etti.

spotify
Yorumlar (0)
Yorum Yap