En Çok Oscar Kazanmış Filmler ve Oyuncular

Dünyanın en prestijli film ödüllerinden biri olan Oscar, her yıl birçok filme ödül veriyor. Bu ödüllerin en önemlisi En İyi Film Ödülüdür. Oscar olarak da bilinen Akademi Ödülleri’nde başarılı olmak isteyen film yapımcıları büyük bütçeler ayırabiliyor.

Oscar ödülü

En Çok Oscar Kazanmış Filmler ve Oyuncular

Filmler

7Gigi (1958)

Vincente Minelli’nin yönettiği Leslie Coron’un başrolünü oynadığı komedi, müzikal ve romantik türde film severlerin sıkılmadan izleyeceği Gigi filmi 9 dalda Oscar ödülüne sahiptir.

6. Son İmparator (The Last Emperor) (1987)

9 dalda Oscar ödülü alan Son İmparator (The Last Emperor) dram ve tarih filmlerini seven izleyiciler için güzel bir tercih olabilir.

5. İngiliz Hasta (The English Patient) (1996)

12 dalda Oscar adayı olup 9 dalda Oscar kazanmıştır. Başrollerini Raph Fiennes ve Kristin Scott Thomas’ın oynadığı film; dram, savaş ve romantik türlerde film sevenler için ideal bir tercih olacaktır.

4Batı Yakası Hikâyesi (West Side Story) (1961)

11 dalda aday gösterilmiş ve aday olduğu 11 dalın 10’unda ödül kazanmış olan Batı Yakası Hikâyesi bu alanda en başarılı filmlerin başında geliyor. Başrolünde Natalie Wood’un olduğu, Jerome Robbins ve Robert Wise’ın  yönettiği film; dram, romantik ve müzikal türünü seven izleyicler için güzel bir tercih olabilir.

3Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’nü (The Lord Of The Rings: The Return Of The King) (2003)

11 dalda Oscar kazanan Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’nü (The Lord Of The Rings: The Return Of The King) filmi aksiyon, fantastik ve savaş türü severler için mutlaka izlenilmesi gerekenler arasındadır. Yıllar geçmiş olsada hala savaş sahneleri en iyisi oalrak gösterilir.

2. Ben-Hur (1959)

Listede 2.sırada 12 adaylığın 11’inde ödül kazanan 1959 yapımı tarihi epik Ben-Hur’u görüyoruz. Günümüzde çok karşımıza çıkmasada kalitesiyle en başarılı filmler arasında yerini almıştır

1. Titanik (1997)

Listenin en başında herkesin bildiği ve izlemekten sıkılmadığı, 14 adaylıktan 11’ini kazanan Titanik var. Yönetmeni James Cameron olan filmde dünyanın en büyük gemisinde gerçekleşen hüzünlü bir aşk hikayesinden bahsedilmektedir. Başrollerini Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’nun paylaştığı 1997 yapımı film, Avatar onun rekorunu kırana kadar, dünyada en çok hasılat yapan filmdi.

Bu yazımızda En Çok Oscar Kazanmış Filmler ve Oyuncular‘ı sizler için sıraladık. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz. Sıralamadaki filmler ve oyuncular hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz. 🙂

En İyi Film ÖdülüOscar Kazanmış FilmlerOscar Kazanmış OyuncularTitanik Oscar ÖdülüYüzüklerin Efendisi
Yorumlar (0)
Yorum Yap