En İyi Akıllı Ev Cihazları, Birbirine Bağlanabilen Ev Aletleri

Geçiş, birkaç yıl önce zorunluluktan başladı. Düşen bir eşyayı almak için yatağımın eteğinin altına baktıktan sonra, yerde kalın bir toz tabakası keşfetmekten korktum. Eski tip kablolu dik süpürgem, altına sığmayacak kadar büyüktü, bu yüzden kirli işleri benim için halletmek için bir robot elektrikli süpürge aldım.

Sonra bir köpeğim oldu, bu da alerjiler ve astımla mücadeleye yardımcı olacak akıllı bir hava temizleyici ve telefonumdan 7/24 kürk bebeğimi (ve evimi) izlemek için bir evcil hayvan kamerası satın almamı sağladı.

O zamandan beri, PCMag için akıllı ev aletlerini inceliyorum ve Florida sahilindeki küçük bungalovum, en son ev teknolojisi için bir test yatağına dönüştü ve her hafta daha da akıllı hale geldi. Şimdi yatak odasına giriyorum ve Google Asistan’a ışıkları açmasını söylüyorum. Alexa’dan protein tozu ve köpek mamasını yeniden sipariş etmesini istiyorum ve iki gün sonra kapıma geliyor. Termostatımı, sabah kalkmadan yatağımın rahatlığında telefonumdaki bir uygulama aracılığıyla ayarlıyorum. Mutfağımdaki akıllı ekranın ekranında şiddetli hava uyarıları ve tarif fikirleri alıyorum. Hava fritözüm bile ön ısıtma bittiğinde bana bir bildirim gönderiyor.

Akıllı Ev Cihazları

Bugünlerde aklınıza gelebilecek hemen hemen her ev cihazının akıllı bir versiyonu var. Genel olarak, bu ürünler internete bağlanır, böylece onları bir yardımcı uygulama aracılığıyla telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz. Çoğu, çeşitli ses kontrolü biçimleriyle de çalışır.

Birçok akıllı ev arkadaşı uygulaması, zamanlamayı destekler, böylece cihazlarınızı belirli bir zamanda belirli bir eylemi gerçekleştirecek şekilde kolayca programlayabilirsiniz. Örneğin, bir bisiklet çalındıktan sonra, PCMag’in editörü Wendy Sheehan Donnell akıllı garaj kapısını her gece belirli bir saatte otomatik olarak kapanacak şekilde programladı.

Amazon Alexa ve Google Asistan ile, cihazlarınızı birlikte çalışacak ve eve geldiğinizde sıcaklığı ve aydınlatmayı ayarlamak gibi birden çok şeyi aynı anda yapacak şekilde programlamak için rutinler ayarlayabilirsiniz. Apple HomeKit ile aygıtlarınızı Siri sesli komutlarıyla veya bir Apple Watch’tan kontrol edebilir ve aynı anda birkaç aygıtı tetikleyecek sahneler oluşturabilirsiniz. En iyi akıllı ev markalarının çoğu tarafından desteklenen bir hizmet olan IFTTT’yi kullanarak, internete bağlı çeşitli cihazları bağlayabilir ve bunları, ışıklarınızı gün batımında otomatik olarak açılacak şekilde ayarlamak gibi gerçek dünyadaki olaylara yanıt verecek şekilde kolayca programlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler, evin her odası için test ettiğimiz en iyi akıllı cihazların bir özetidir. O kadar çok ürün var ki, her şeyi düzenli tutmanıza yardımcı olmak için bunları oda bazında düzenledik, ancak bu, bu gadget’ların çoğunu hemen hemen her yerde kullanamayacağınız anlamına gelmez.

Yeni ürünleri düzenli olarak test ettiğimiz ve bunları bu kılavuza eklediğimiz için kısa süre sonra tekrar kontrol ettiğinizden emin olun.

İyi Aydınlatılmış ve Güvenli Bir Giriş Oluşturma

Nihai akıllı evde, daha ön kapıdan adım atmadan önce teknolojiyle tanışırsınız. En kullanışlı bağlı ev aletlerinden bazıları ön bahçede bulunur.

Evinizi aydınlatmak için, dış mekan dostu akıllı ışıklar isteyeceksiniz. Ring Akıllı Aydınlatma Sistemi mükemmel bir seçenektir; evinizin dışı için harekete dayalı güvenlik ışıklarından oluşan bir ağ oluşturmanıza olanak tanır. Projektörler, yol lambaları, projektörler ve basamak lambaları dahil olmak üzere gerektiği gibi bileşenleri ekleyebilirsiniz.

Ring’in akıllı aydınlatma bileşenlerinin çoğu pille çalışır, bu nedenle kurulumları kolaydır. Her biri hareketle etkinleştirilen bir ışık olarak bağımsız olarak çalışır, ancak onları akıllı hale getirmek için onları bir Halka Köprü’ye bağlamanız gerekir. Bağlandıktan sonra, Alexa sesli komutlarıyla veya Ring uygulaması aracılığıyla telefonunuzdan ışıkları kontrol edebilir, bir hareket algılandığında tüm ışıkların yanması için gruplar oluşturabilir ve bunları Stickup Cam Battery gibi Ring güvenlik kameralarına bağlayabilirsiniz. Bağlandıktan sonra, bir ışık hareket algıladığında kameranın video kaydetmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda en iyi akıllı ev cihazları, airbirine bağlanabilen ev aletlerini siz değerli okurlarımız için paylaştık. Bir önceki yazımızda paylaştığımız En İyi Kablosuz Yönlendiriciler başlıklı yazımızın ilginizi çekebileceğini düşünmekteyiz. Eklemek istediklerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

akıllı ev cihazlarıen iyi akıllı ev cihazlarımodern ev aletleriteknolojik aletleryeni nesil evler
Yorumlar (0)
Yorum Yap