MG Motor Elektirikli Araç Üretimine Geçiyor

Hindistan’daki ilk çıkışından bu yana iki yıldan fazla bir süre sonra, MG Motor’un iç piyasada biri tamamen elektrikli MG ZS EV olmak üzere dört modeli satışta. Şimdi, MG’nin ikinci elektrikli aracını önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya süreceği doğrulandı. Yakın tarihli bir etkileşimde, küresel bir platforma dayalı, ancak Hindistan pazarı için özelleştirilmiş, 10-15 lakh Rs arasında fiyatlandırılacak ve ilk olarak bir ara gelmesi beklenen tamamen yeni bir MG elektrikli crossover olacağı ortaya çıktı. 2023’ün yarısı.

MG Motor Elektrikli Araç Özellikleri;

MG Motor India Başkanı ve Genel Müdürü Rajeev Chaba, “SUV Astor’dan sonraki bir sonraki ürünümüz, bir EV hakkında düşünüyorduk ve şimdi hükümetin mutlak netliği ile EV’nin gitmenin yolu olduğu konusunda çok cesaretlendirildik.”

“Gelecek mali yılın sonuna kadar bir EV tanıtma kararını aldık.” Beklenen fiyatta, 10 lakh Rs ile 15 lakh Rs arasında değişeceğini ve kişisel elektrikli mobilitenin kitle segmentini hedefleyeceğini söyledi. Bu aslında bir tür geçiş ve bu, geliştireceğimiz küresel bir platforma dayanacak ve bu, Hindistan dahil tüm gelişmekte olan pazarlar için toplu pazar için bir EV olacak” diye ekledi Chaba.

MG Motor Elektrikli Araç

“Bu arabayı menzile, Hindistan yönetmeliklerine ve müşteri zevkine göre özelleştireceğiz. Özel olarak Hindistan için uyarlanacak. Şu anda üzerinde çalışmaya başlayacağız. Bize iyi hacimler verebilecek Rs 10 lakh ile Rs 15 lakh arasında bir araba yapabiliyoruz. Yani umarım, bu bizim hacimli EV arabamız olur”, dedi Chaba.

Bununla birlikte, MG’nin Hindistan için ikinci EV’sinin sıfırdan yeni bir ürün mü yoksa ana şirket SAIC’in küresel portföyünden değiştirilmiş bir araç mı olacağı şu anda belirsizliğini koruyor. 2020 Auto Expo’da MG, diğer SAIC markalarının yeniden etiketlenmiş modelleri olan birkaç elektrikli aracı sergiledi- MG Marvel X SUV ve MG E200 elektrikli mikro otomobil. Rs 10-15 lakh segmentinde, MG’nin yeni elektrikli crossover’ı, Tata Nexon EV ve yakında çıkacak Mahindra eXUV300’ün beğenileriyle savaşacak.

Chaba ayrıca, hükümetin otomobil sektörü için üretim bağlantılı (PLI) şemasına ilişkin yönergelerini karşılamak için MG Motor India’nın bir sonraki EV için birçok parçayı yerelleştireceğini söyledi. Bunlara pil montajı, motorlar ve diğer parçaların lokalizasyonu dahildir.

MG Motor Elektrikli Araç Modeli;

MG Motor India’nın şu anda satışta olan tek EV’si olan ZS EV, 21 bin Rs ve 24,68 bin Rs (teşhir salonu) olarak fiyatlandırılan iki modelde mevcuttur. Chaba, şu anda şirketin bekleyen 2.000’den fazla siparişi olduğunu, ancak yarı iletken kıtlığı nedeniyle ayda yalnızca 250 ila 300 birim tedarik edebildiğini söyledi.

Chaba, “Şubat ayından itibaren bunu artıracağız. Ayda belki 500 üniteden 600 üniteye çıkaracağız” dedi.

Bu yazımızda MG motor elektirikli araç üretimine geçiyor konu başlıklı yazımızı siz değerli okurlarımız için paylaştık. Bir önceki yazımızda paylaştığımız Hyundai, 2028’de tamamen elektirikli araçlara geçeceğini duyurdu, konu başlıklı yazımızın ilginizi çekebileceğini düşünmekteyiz. Eklemek istediklerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

elektrikli araç teknolojisiElektrikli Araçlarelektrikli araçların özellikleriMG Motor Elektirikli AraçMg motor özellikleri
Yorumlar (0)
Yorum Yap