Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görev alan bilim insanları, pil ömürlerini günlerce uzatabilecek bir buluşa imza attı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü gerçekleştirilen yeni buluş ile birlikte akıllı telefonların şarj ömürlerinin günlerce uzayabileceğini belirtti.
Teknolojik Aletler İçin Uzun Şarj Ömrü
Bugün teknolojik aletlerin çoğunda gördüğümüz pil türü lityum piller. Lityum pillerin içindeki sıvı elektrolitler pil şarj edilirken ve boşaltılırken anot ve katot arasında ileri geri yapıyor. Fakat bu sıvının uçuculuk düzeyinin oldukça yüksek olması bazı durumlarda oldukça sıkıntılı. Geçtiğimiz senelerde bu sorunun en büyüğünü Samsung Galaxy Note 7 cihazların patlamasında görmüştük. Bu sıvının aşırı uçuculuğu patlamalara sebebiyet verebiliyor.
MIT’in yeni buluşu ise sıvı elektrolitlerin katı bir malzeme ile değiştirilmesi üzerine. MIT bu geliştirme ile pilleri hem daha güvenilir hemde sarj ömürlerini daha da uzatmayı planlıyor. MIT’in yaptığı araştırmaya göre saf lityumdan yapılacak bir batarya batarya ömürlerini günlerce uzatacak. MIT’in geliştirdiği yeni teknoloji ile Lityum pil kullanılan cep telefonu, mobil cihazlar ve elektrikli araçlar için oldukça önem arz ediyor. MIT’de çalışan profesör geliştirdikleri pilin içinde her hangi bir sıvı veya jel madde bulunmadığını belirtti. Ekibin yaptığı deneylerde pilde her hangi bir kırılma veya bozulma gözlenmediği belirtildi. Geliştirilen pil teknolojisi ile akıllı telefonların sarj süresinin 3 güne kadar uzadığı belirtildi.